J22 Worlds Tour - 12 Boring Bora

TRIESTE (ITA) - Zoals de titel van dit stukje al verklapt, vandaag dus weer geen wedstrijden door teveel wind. De Bora gaf vandaag weer een windje van 20 a 25 knopen, met in de vlagen uitschieters naar de 40 knopen. Iets te veel van het goede dus. Toch zijn vanmorgen ongeveer 6 boten het water op gegaan om even lekker te kicken. De rest stond dan ook boven op het balkon om het spektakel te bekijken.
Er was nog een klein persoonlijk ongeval, nadat het Oasis team terugkwam van het water en bezig was zich af te spoelen op de kant, sneed de voordekker zich aan de kraan. Gevolg was heel veel bloed en naar het ziekenhuis, maar vooral een stoer verhaal natuurlijk, zeilen bij deze wind en dan vervolgens op de kant jezelf bezeren.

Vanavond hebben we van de plaatselijke meteoroloog bijles gehad in de hoge en lage drukgebieden en alle gevolgen van dien. Mooi verhaal, maar de uitkomst was vrij negatief. Morgen waarschijnlijk nog hetzelfde beeld als vandaag, ieder geval 's ochtends.
Zo langzamerhand wordt het moeilijk om de wedstrijdinstelling te houden. De verleiding om het allemaal maar weg te gaan drinken wordt bij een aantal teams al erg groot. Hopelijk krijgen zij niet gelijk en kunnen we morgen wel starten. Wie weet.

Joint Venture Sailing Team
J22 NED-166

Meer info:
www.j22.it/world2003
www.portosanrocco.it
www.j-team.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: