Tracy Edwards rijft de Arabische jackpot binnen

  • Author: Ice
    Date: vr, 17/10/2003 - 02:00

DOHA (QATAR) - Tracy Edwards haalt de grootste sponsordeal ooit binnen. Ze meld naar eigen zeggen een superdeal met de Golfstaat Qatar, door de locale bevolking beter bekent als Maiden Ocean Racing Qatar. Het zou over een slordig bedrag gaan van meer dan 38 miljoen Britse pond (43.6m €).
Dit geld is niet alleen voor Tracy's 110 voet maxi catamaran maar ook voor 2 nieuwe evenementen;

The Oryx Cup
Deze start in januari 2005 met start en finish in de UK. Aan deze race hangt een prijzenpot van 1 miljoen Britse ponden vast. er zal ook een speciale prijs zijn voor een ieder die de Jules Vernes Trophy kan breken tijdens de Oryx Cup.

Qatar Sports Global Challenge
Deze race start in Doha (Qatar) in decemeber 2006 met multi en mono hulls van +100 voet. Dit evenement zal 5 stop overs hebben in het Midden Oosten en de VS.
Wederom zal er voor deze race een astronomisch prijzengeld ter beschikking zijn.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: