J22 Worlds Tour - 13 er werd gezeild

TRIESTE (ITA) - Vanmorgen ging zoals gewoonlijk de D-vlag de mast in op de haven, dit betekende dus dat we weer niet het water op mochten. Doordat het nu al de vierde dag is en het einde al in zicht is, werd iedereen daar toch wel wat chagrijnig van. De wind was ongeveer hetzelfde als gisteren, rond de 20 a 25 knopen. Maar rondstreeks half een ging de D-vlag eruit en werd de Y-vlag gehezen, dit betekend (voor de niet wedstrijdzeilers) dat zwemvesten verplicht zijn. Dus eindelijk het water op.

Het comite had vrij snel een baantje erin gelegd, dus "gas" en zeilen maar.

Eerste startje zoals gewoonlijk een algemene valse start, tweede start was goed. Wij waren redelijk goed weg en konden aan de wind een zeer goede bootsnelheid en hoogte houden, gevolg was als 5-de rond de bovenboei. Spinakeren met deze wind en golven is echt een genot, dus lekker snel bij de gate onderin. Tweede rak weer een bootje gepakt en als 3-de rond de bovenboei. Voor de wind een steekje laten vallen door niet snel genoeg te gijpen, maar bij de gate weer goed gemaakt, door aan de goede kant te ronden. Gevolg een 3-de plek.

Tweede wedstrijd ging vrij snel daarna van start. Redelijk goed weg maar we miste net even iets snelheid ten opzichte van de eerste start. Gevolg is dat je in het veld belandt en het moeilijk wordt om je eigen tactiek te volgen. Nog een kleine broach gehad bij de bovenboei, dit kostte gelukkig maar anderhalve bootlengte. Aangezien het veld erg sterk is en vrij dicht op elkaar ligt loop je dan niet meer zo makkelijk weg bij de rest. Gevolg is een plek tussen de 20 en de 30. Nog wel redelijk, je moet ook niet verwend raken na zo'n eerste mooie wedstrijd.

Ieder geval hebben vanavond tenminste iets om over te praten, want dat doen wedstrijdzeilers natuurlijk het liefste.

Hopelijk morgen een waardig vervolg van deze uitslagen.

Joint Venture Sailing Team
J22 NED-166

Meer info:
www.j22.it/world2003
www.portosanrocco.it
www.j-team.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: