J22 Worlds Tour - 14 daar is de Bora weer

TRIESTE (ITA) - Vanmorgen zoals gewoonlijk de D-vlag in de mast, logisch want die Italianen zijn niet op tijd hun bed uit. Wind was identiek aan de afgelopen dagen, maar nu ging wel om half tien de D-vlag uit de mast en de zwemvestenvlag erin. Vraag me niet waarom maar kennelijk kan het nu wel. De wind was meer dan aan het begin van de week, waarschijnlijk 25 knopen met uitschieters
naar de 35.

Om half elf de eerste start, we kunnen natuurlijk vertellen hoe elke wedstrijd was maar dat doen we niet, want alle drie waren ongeveer hetzelfde. Redelijk goede starts, goed gezeild, erg zwaar door de hoge golven maar goed te doen.

Voor de wind absoluut kicken, in de laatste wedstrijd hebben we volgens mij op een golf naar de benedenboei geplaneerd, spuiten dus.

Eind van het verhaal, elke wedstrijd rond de 20-ste plaats gevaren. In het totaal klassement liggen we nu 18-de. Wij zijn hier ieder geval tevreden mee, al zouden we morgen natuurlijk wel een paar plekken hoger willen eindigen.

Voorspelling voor morgen is dat de wind af zal nemen. Maar of dit ook waarheid wordt??? Het blijven Italiaanse praktijken natuurlijk, vrij onvoorspelbaar eigenlijk.

foto © Maxranchi

Joint Venture Sailing Team
J22 NED-166

Meer info:
www.j22.it/world2003
www.portosanrocco.it
www.j-team.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: