20ste Goofies Race seizoen: een bijzondere gebeurtenis

COLIJNSPLAAT (NED) - Een bijzondere gebeurtenis voor de winterwedstrijdzeilers op de Oosterschelde. De zeilers gaan het 20ste Goofie’s race seizoen in, de eerste Goofie’s race is gevaren in november 1984.
Met als motto "dat gezelligheid, sportiviteit en de aftersail voorop staan".

Na meer dan 120 wedstrijden op de Oosterschelde vanuit de jachthaven van Colijnsplaat, zijn er in de laatste 19 jaar enkele niet doorgegaan als het weer dit niet toe liet o.a. door een dichtgevroren haven en afgelopen winter in februari was hevig sneeuwval de aanleiding voor de Goofen om de wedstrijd niet door te laten gaan.

De Goofen, Goof van Vianen en Goof Sakkers de naamgevers en oprichters van de Goofie’s race hebben inmiddels het roer overgegeven aan Hans Buytink, Donald Boas en Kees van de Vaart die nu de organisatie op zich nemen met ondersteuning van een aantal niet-winterzeilers die de start en het papierwerk verzorgen.

Het deelnemersveld, in het seizoen 2002-2003 gemiddeld 65 zeilboten aan de start, heeft de afgelopen jaren wel wijzigingen ondergaan.

De eerste Goofen voeren beiden met een Piewiet 1050.

Nu varen er verschillende X-yachts en diverse First 36.2 en 40.7 en natuurlijk niet te vergeten de CHECKMATE een Bashford 41 van Peter de Ridder die afgelopen seizoen concurrentie kreeg van de HOLMATRO een Grandsoleil 44, een project voor jonge talentvolle zeilers, die dit jaar plannen heeft om de Goofie’s race winnend af te sluiten.

De eerste Goofies Race van dit seizoen met 56 deelnemers is inmiddels gevaren met overwinningen voor de SULA in ORC -club en de CHECKMATE in IMS.

De Goofies Race van november is al jaren de wedstrijd met de meeste deelnemers aan de start, afgelopen jaren een record aantal 79 schepen.

Ook dit jaar worden er weer veel deelnemers verwacht en wij hopen mede door het mooie weer van de laatste maanden dat we het record van 79 schepen kunnen verbeteren.

Meer info: Goofies Race

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: