Interclub Challenge Matchracing

BRUGGE (BEL) - Schaken op de plas! Het eerste selectieweekend "Interclub Challenge Matchracing bracht tien erg sterke teams op de plas van Brugge. Voor de meeste een kennismaking met de mini’s en de specifieke taktiek van het matchracen.

De noordoostelijke wind (2-3) blies recht in de as van het meer! Ideaal! Bovendien heersten er een aantal verraderlijke shiften. Omdat het om teamracing gaat heb je bovendien heel wat steun van de toeschouwers die de wedstrijden langs de oever volgen. Een erg knap kijkstuk.

De loting op zaterdag was duidelijk de makkelijkste. Het team van VVW Nieuwpoort met Koen en Pieter Van Overberghe en Chris Blancke wonnen negen van hun twaalf reeksen en plaatsen zich voor de finale. De RBSC ploeg van Philip Key , Juliette Guéranger en Nathalie Gunst werden tweede en kunnen nog opgevist worden voor de finale als beste verliezend team. VVW Inside Outside werd derde, de Vlaamse Zeezeilschool vierde en de drakenselectie olv Dennis Seurynck vijfde.

De grote kanonnen kwamen zondag in actie. Team Lefebvre (Michel sr, jr en de cadet), Team Moulaert (jong geweld in elke zin van het woord), team VVW Heist olv Bart Tytgat, team Cadet olv Ann Sophie Blij en de outsiders van VVW Hazewinkel!

Pas tijdens de laatste van de 30 gezeilde manches viel het verdict. Michel Lefebvre moest zijn wedstrijd tegen Ine Moulaert drie maal overvaren! Een passioneel tactisch steekspel. Jong talent tegen geslepen vernuft! Aanval en verdediging en voortdurende positiewisselingen. Bart Tytgat had zijn team kunnen plaatsen maar in zijn onderlinge duel met Michel Lefebvre Senior raakte hij de laatste boei en de 360° kwam net te laat.

Uiteindelijk eindigden team Lefebvre en team Moulaert (VVW Brugge) exequo met acht punten en beiden plaatsen zich voor de finale volgende zondag. Team VVW Heist werd derde op een punt gevolgd door team Cadet en VVW Hazewinkel.

Volgende zaterdag wordt de laatste selectiedag gevaren met oa Team Van Laer (Wannes, Marie en Sappho) die voor vuurwerk zullen zorgen tegen een team van First Class 8 (Alain Jacques), team Oxygen, team Bloso zeilschool en team zeilwagenrijders.

Zondag wordt de mooie prijzenpot verdeeld in wat vast een bloedstollende finale wordt. Toeschouwers welkom vanaf 10 uur op de Sint-Pietersplas te Brugge. Een tactische leerschool en een kijkspektakel. Je staat er met je neus op!

Leuk was alvast dat veel deelnemers (topzeilers) vroegen om tactische scholing te organiseren met de mini’s. Schaken op het water! Een vraag waarop we graag zullen ingaan.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: