Het grootste sloepgetuigd zeiljacht ter wereld

SOUTHAMPTON (GBR) - Gisteren was het opendeurdag voor de pers bij de VT scheepswerf in Woolston-Southampton. Men kon daar de finale afbouw zien van 's werelds grootste sloepgetuigd zeiljacht de MIRABELLA V.

Met haar 75.22 meter lengte overal en een carbon mastlengte van 90 meter een dubbele vermelding in het guinnes book of records. Een klas 42 D Destroyer past in haar breedte van 14.8 meter, het Panama kanaal kan ze hiermee vergeten.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: