13de Aruba Heineken Cat Regatta groter dan ooit

DEN HAAG (NED) - 49 Catamarans onderweg naar Aruba. De dertiende Aruba Heineken Catamaran Regatta wordt dit jaar groter dan ooit. Sinds het inladen van scheepscontainers in de havens van Rotterdam en Felixstowe op zaterdag 4 oktober 2003, zijn in totaal 49 catamarans met Hapag Lloyd onderweg naar Aruba. Voor de kust van dit Antilliaanse eiland, zullen van 9 t/m 14 november 2003 in totaal 53 teams de sportieve strijd met elkaar aangaan.

Met 49 deelnemende catamarans uit Europa (27 boten uit Nederland, 19 uit Engeland, 2 uit België en 1 uit Oostenrijk) en vier boten uit Aruba, telt de vloot twaalf teams meer dan vorig jaar. Na de succesvolle Aruba Heineken Catamaran Regatta 2002, met veel positieve promotie en een goede TV-reportage, stroomden de aanmeldingen snel binnen en ontstond er zelfs een wachtlijst. Organisator Edwin Lodder: "Natuurlijk had ik gehoopt op een kleine groei, maar dat er zoveel nieuwe belangstelling zou bestaan, had ik niet verwacht. Ik wil de kwaliteit van het evenement hoog houden. Vandaar dat we helaas 10 teams hebben moeten teleurstellen, die niet mee kunnen naar Aruba."

De meeste deelnemers zullen op vrijdag 7 november naar Aruba vliegen. De wedstrijden starten twee dagen later op zondag en duren tot en met vrijdag 14 november. Aruba staat bekend om zijn goede zeilcondities: windkracht vier tot zes bij dertig graden Celsius. Onder deze omstandigheden vinden er acht wedstrijden plaats, afwisselend op korte (de zogenaamde gate-banen) en semi-longdistance banen. Ook dit jaar is er sprake van een sterk deelnemersveld met namen als Gunnar Larsen, Xander Pols, John Moret, Richard Allen en William Sunnucks (voormalig olympische Tornadozeiler).

De volledige organisatie is wederom in handen van Edwin Lodder, die zich naast de Aruba Heineken Regatta fulltime bezighoudt met de realisatie van zeilevenementen. Voorbeelden zijn de Delta Lloyd Open Nederlandse Kampioenschappen voor alle Olympische klassen, de Zwitserleven Ronde om Texel, de ’t Fort Marina regatta en daarbij voert hij het management over het International Sailing Center Medemblik.

www.arubaregatta.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: