International Women's Match Racing Championship

  • Author: Ice
    Date: wo, 22/10/2003 - 02:00

HAMILTON, BERMUDA - Voor een groot publiek in Hamilton haven wint het vrouwelijke Paula Lewin / Team ACE van het Zweedse Jenny Axhede / Team Panorama na 5 spannende matchrace series tijdens de International Women's Match Racing Championship. Ze neemt hiermee 5000 dollar aan prijzengeld mee naar huis + de 4th Squadron Cruiser Bowl.

Met dit resultaat mag ze ook door naar eerste ronde van the Investors Guaranty Presentation van de King Edward VII Gold Cup. Het tweede evenement van de totale Swedish Match Tour 2003/04, waar 16 teams uitkomen tegen elkaar voor het prijzengeld van om en bij de 100.000 dollar.

Er werd geracet in internationale One Design class zeilboten, ISAF graad 1.

"It was a tough final," zei Lewin, ze zeilede met Peta Lewin, Lisa Neasham, Christine Patton en Carola Cooper. "My crew kept me on track. Hamilton Harbour is tricky and sometimes it pays to wait for pressure and sometimes it doesn't."

foto © Sergio Dionisio/Oceanfashion Pictures

De finale resultaten:
1. Paula Lewin/Team ACE (BER)
2. Jenny Axhede/Team Panorama (SWE)
3. Elizabeth Kratzig/Team Kaenon (USA)
4. Sally Barkow/Team Seven (USA)
5. Deborah Willits (USA)
6. Betsy Alison (USA)
7. Klaartje Zuiderbaan (NED)
8. Sandy Hayes (USA)

www.kingedwardviigoldcup.com
www.swedishmatchtour.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: