aankondiging: Student Yachting World Cup 2003

CAP D'AGDE (FRA) - Volgende week wordt door 16 internationale studenten zeilteams gestreden om de Student Yachting World Cup. De wedstrijdserie is van 25 oktober tot en met 1 november en er zal in een JOD 35 gevaren worden. Zowel de korte baan als de offshore discipline zal getest worden. Doordat alle teams in deze One Design klasse varen, gaat het om de kwaliteit van bemanning.

Het niveau van de teams die deelnemen is hoog. In bijna alle landen zijn van tevoren kwalificatiewedstrijden gehouden. Ieder land stuurt dus zijn beste team.

‘De verwachtingen zijn hoog’, aldus Kim Platteeuw, ‘we hebben vorig jaar ook deelgenomen aan het WK waardoor we weten wat ons te wachten staat.’ In april heeft het basisteam tijdens de Nederlandse Studenten Kampioenschappen Kieljachten zich gekwalificeerd voor de wedstrijden in Frankrijk. In september is het team definitief aangevuld met nog drie zeilers van hoog niveau. Waaronder Annemieke Bes, bekend van het Olympische Yngling team 3elf.

Het team bestaat uit:
1. Annemieke Bes (tactiek);
2. Kim Platteeuw (sturen);
3. Mark Bart Meeuwisse (grootzeil);
4. Marc Bleij (trim);
5. Robert Flint (trim);
6. Mirte da Ponte (pit);
7. Nicole Wehmeijer (mast) en
8. Gijs Gunneman (voordek).

Vorig jaar heeft het Nederlandse team het WK in Frankrijk gewonnen. Nederland mag twee teams naar het WK sturen; een team dat zich heeft gekwalificeerd en een team dat de wereldtitel gaat verdedigen.

‘Onze voorsprong op alle andere teams is dat we al op de JOD 35 hebben gevaren, we weten precies wat de eigenschappen en knelpunten van de boot zijn’, vertelt Marc Bleij. ‘hierdoor kunnen we de boot hard en strak om de baan zeilen, nu alleen nog maar de goede kant op.’ ‘Alle teams zullen sterk zijn, een goede voorbereiding is het halve werk. We staan in ieder geval te popelen om naar Frankrijk te vertrekken en te strijden om de Cup’, aldus Nicole Wehmeijer.

Dagelijks zal de website (www.histos.nl/sywoc) van het team worden ge-update met foto’s en verslagen.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: