Nélias neemt Peyron aan boord van de Belgacom

Le Havre/Salvador de Bahia via het eiland Ascension
Vertrek op 2 november 2003 Afstand: 5.300 mijl (9.815 km). Nadat Jean- Luc Nélias voor de Transat Jacques Vabre 2001 Michel Desjoyeaux aan boord had genomen, heeft hij dit jaar een andere grote skipper weten te strikken om aan zijn zijde de kleuren van Belgacom te verdedigen: Loïck Peyron.
Peyron, die aan alle edities van de Route du Café heeft meegedaan en de editie 1999 aan boord van zijn trimaran Fujifilm op zijn naam schreef, is houder van het mooiste palmares binnen het circuit van de oceaan-multihulls.

Voor Jean-Luc is Loïck, regerend wereldkampioen bij de multihulls, de ideale co-skipper voor deze transat: «In november vorig jaar al ging ik, naar aanleiding van onze respectieve tegenslagen in de Route du Rhum, en vooruitkijkend naar het nieuwe seizoen, op zoek naar een teamgenoot voor de volgende transat… En welke andere skipper dan Loïck kan een zo rijk gestoffeerd multihullpalmares voorleggen? De keuze leek me evident, en nu we al enkele mijlen samen hebben afgelegd, weet ik dat ik me niet heb vergist.»

"Ik ben heel fier dat Jean-Luc me heeft gekozen," vertrouwt Loïck ons toe, "een transat voor duo's is al lang niet meer de optelling van twee solozeilers, maar wel de samenvoeging van twee loopbanen en karakters, en in die zin heb ik de indruk dat we heel complementair zijn. Daar ik meer witte haren heb dan hij, hoop ik dat Jean-Luc zich inschikkelijk en begrijpend zal tonen wat mijn fysieke capaciteiten betreft...".

De twee skippers hebben nooit samen gevaren, hoewel hun wegen elkaar vaak hebben gekruist. Tot tweemaal toe heeft Jean-Luc aan het roer gestaan van een vroegere boot van Loïck. In 1991 koopt hij de oude Lada Poch van Loïck over, waarmee Jean-Luc, in de kleuren van zijn sponsor Cimmaron, 3de eindigt in de solorace La Baule/Dakar. In 2000 verdient Jean-Luc, aan boord van de Belgacom 20, de oude Fujicolor van Loïck, zijn strepen als skipper van een multihull; hij behaalt de derde plaats in het superspannende wereldkampioenschap voor multihulls in 2001.

Op papier ziet het er dus allemaal mooi uit. Voor hun eerste wedstrijd samen willen Jean-Luc en Loïck vooral daden tonen! Zij zullen daarin worden bijgestaan door Bruce Buckley, de trouwe Australische routeerder van het Belgacom Sailing Team, en uiteraard door het hele team: Luc Bartissol, Jean Le Huérou Kerisel, Grégoire Metz en Pierre Louis Pillot.

Wil je alles weten over het Transat Jacques Vabre project van de Belgacom?
www.belgacomsailing.com
www.jacques-vabre.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: