Student Yachting World Cup: update

CAP D'AGDE (FRA) - Vrijdagavond konden we dan eindelijk na alle voorbereidingen met 2 auto’s onze reis naar de Franse zuidkust inzetten. Ons vertrek om 21 uur bracht ons na 13 vlotte uurtjes en 1200 kilometers op de teller in Cap d’Agde. Aldaar was de inschrijving en kregen we 2 campinghuisjes toegewezen, waar we deze week de nodige nachtrust kunnen gaan nemen. Aangezien de wedstrijdvloot door problemen bij het overvaren door de vele wind nog niet compleet in de haven van Cap d’Agde lag, konden de boten nog niet aan de teams toegewezen worden. Het zou erop neerkomen dat dit zaterdag ook niet meer ging gebeuren. Vandaag dus helaas nog niet het water verkennen en kijken wat voor boot we hebben. Om de tijd toch maar nuttig te besteden besluiten we lekker ons bedje in te kruipen om de gemiste uurtjes slaap in te halen.
Tegen de avond weer wakker geworden van de wekker, en hebben we de andere teams weer opgezocht om te integreren onder het genot van allerlei lekkernijen uit de 11 verschillende landen. Een erg gezellig en lekker festijn, waarbij onze erwtensoep, kaas, drop en natuurlijk de Heineken biertjes goed in de smaak vielen. Daarna het feestje nog een aantal uurtjes voortgezet, waarbij we in onze oranje polo’s goed opvielen. Na een check met de camera hebben we bewezen gekregen dat de Schotten echt niets onder hun kilt aan hebben…

Zondag 26 oktober 2003
Na onze eerste ontbijtje met de Franse stokbroodjes op weg naar de haven voor de loting van de boten. De Mer Force One is deze week onze JOD, op het eerste gezicht geen slechte boot, alleen jammer dat de mast scheef staat en de genua uit 1992 is.
Om 12.00 uur was het tijd voor de officiële opening. Helaas moest dit festijn binnen plaatsvinden, aangezien het Franse weer niet echt naar verwachting is, regen en maar 13 °C. Na de lunch de laatste dingen aan de boot geklust en een check met iemand van het oh zo vriendelijke verhuurbedrijf K-yachting. Omdat we voorlopig nog niet het water op mochten, onze caravan nog maar even opgezocht om even op te warmen. Uiteindelijk mochten we dan toch nog 2 uurtjes het water op. Veel wind , regen en redelijke golven. De start is er nooit gekomen, maar we hebben wel even kunnen proeven aan het zoute water van de Middellandse Zee. De spi er voor de zekerheid maar niet opgezet, aangezien de staat ervan ons niet erg veel vertrouwen gaf. In ieder geval wel weer even een beetje warmgedraaid op de posities, alleen misten we Mirte nog wel (onze pitpoes), maar die komt vanavond gelukkig ook aan.
Straks gaan we weer naar de haven voor een diner en maar hopen dat we morgen mogen varen. Met de wind van vandaag hebben we namelijk het idee dat er wel eens niet gestart kan worden. Morgen zullen we het zien, vannacht goed slapen en dan zijn wij er in ieder geval klaar om ervoor te gaan!

Meer info:
www.histos.nl/sywoc
www.sywoc.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: