Sebbe Godefroid is Belgisch Kampioen Finn klasse

OOSTENDE (BEL) - Dit weekend vond op de Spuikom het Nissan Open Belgisch kampioenschap Finn plaats. Dit is de enige wedstrijd die onze (voor Athene geselecteerde) zeiler Sebbe Godefroid in Belgie vaart.
Zaterdag stond er een sterke en ijzige wind die het heel wat van de deelnemers best moeilijk maakte. Sebbe voer een foutloos parcours en won alle 5 reeksen met een noemenswaardige voorsprong.
Zondag liet de wind het aanvankelijk volledig afweten. Rond de middag voer de vloot toch nog twee reeksen in een uitermate lichte wind. De eerste reeks van de dag liet Sebbe zijn eerste steek vallen en hij moest de Nederlander John Van Altena voor hem over de meet laten gaan. De tweede reeks had hij opnieuw de controle over het veld en wist hij dan ook op zijn naam te schrijven.

Sebbe vertrekt 2 november naar Gran Canaria waar hij zich met een groepje internationale trainingspartners gaat klaarstomen voor het WK in Rio de Janeiro begin februari. De accenten zullen vooral liggen op zeilontwikkeling en fysieke voorbereiding.

Uitslagen Nissan Open Belgisch Kampioenschap:

1 Sebbe GODEFROID 1 1 1 1 1 2 1 totaal 6p
2 Filip VERHAEGHE 3 2 6 3 2 7 5 21p
3 Johan Pieters 2 5 3 5 6 5 4 24p

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: