15DAYS Transatlantic Challenge: Que?

ANTWERPEN (BEL) - Een uitdeinende golf van onrust waart door de alsnog stille waters van Antwerpen en maakt zich op om de Atlantische Oceaan te trotseren. Twee jonge leeuwen, Thomas Plog en Glenn Roothooft, staan op het punt de internationale zeilwereld met een grootscheepse, ambitieuze uitdaging te confronteren.

In de lente van 2003 staken zij hun aquatische meesterbreinen bij elkaar om een project op poten te zetten dat binnenkort de zeilgeschiedenis overstag zal doen gaan.

Hun streefdoel is niets minder dan het huidige zeilrecord van Hans Bouscholte en Gérard Navarin te verbreken, professionele zeilers die zich in 1999 aan de Atlantische Oversteek waagden, een eervolle prestatie die 15 dagen, 2 uur en 26 minuten in beslag nam. Zij vestigden het record dat tot op vandaag de dag heeft stand gehouden.

Maar! Als het aan Glenn en Thomas ligt, verdwijnt dit record weldra van de horizon.

15DAYS Transatlantic Challenge
Transatlantic Challenge
Dakar - Guadeloupe
DAKAR - GUADELOUPE
5000 KM.
< 15 D / 2 H / 26 M
OPEN CATAMARAN 20 FT.
DOUBLE HANDED
THOMAS PLOG
GLENN ROOTHOOFT
DEC.04 / JAN.05

Deze creatieve daredevils presenteren u een knalproject... lees verder

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: