America's Cup: 60 miljoen $ om competitief te zijn

De volgende America's Cup in 2007 zal de lat in de zeilsport nog hoger leggen, gelooft de verdedigende schipper Russell Coutts.
Bedrijven beginnen te snappen dat het een compleet ander evenement gaat worden nu deze spektakelrace in Europa wordt gehouden.

Hij verwacht meer interesse van sponsors, maar met geld alleen win je de Cup niet!

"It is interesting to note that Alinghi had only the fourth largest budget [last time]", Coutts said. "You can go back to 1987 or even further, and all of the time, the team that spends the most does not win".

"I think while you need a certain amount to get the campaign rolling, it is not all about money, a lot of it comes down to how you use your resource within the time frame. I think next time you probably need 60 million dollars to be competitive."

VIDEO: Alinghi in aktie tijdens de Louis Vuitton Cup

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: