Student Yachting World Cup: NL nog nipt 1ste

CAP D'AGDE (FRA) - Woensdag 29 oktober, deze ochtend ging de wekker weer vroeg. Om tien uur de eerste start zodat er vanavond ook nog een nachtrace gevaren kan worden. Op de haven aangekomen werd in de schippermeeting verteld dat er geen nachtrace meer gevaren zou worden dit evenement. Natuurlijk waren we hier wel erg teleurgesteld om maar ….

De golven die zich gister hadden gevormd door de harde wind, zijn nog niet helemaal weg getrokken. De golven beukte nog over de dijk en toch besloot het comite toch naar buiten te gaan. Nog voor de start schoot de overloop eruit en moesten we dit een beetje professorisch weer aan elkaar klussen. Na een spannende en zware strijd kwamen we als vierde over de finish. Meteen konden we door de haven in omdat er een negatief zeiladvies uitgegeven was door de kustwacht. In de haven hadden we twee uurtjes rust waarna de wedstrijden weer hervat werden. De wind was tegen de verwachtingen in flink afgenomen.

De tweede wedstrijd van vandaag had een prima start maar na het eerste kruisrak kwamen we als 8e om de bovenboei. Toch wisten we een hele hoop goed te maken in het spinaker rak en we kwamen dan ook als vijfde over de finish.

De 3e wedstrijd van vandaag waren we ietwat voorzichtig gestart en kwamen zo rond de 5e plaats bij de bovenboei. Voor de wind waren we te gretig en hadden we gewoon net te veel risico genomen om de schotten voor te komen en werd het de dood in plaats van de gladiolen. Positief van vandaag is dat bijna alle teams wel een slechte wedstrijd gevaren hebben en dat wij nog steeds 1ste staan!!! We staan wel gelijk met de Zuid Afrikanen. Holland, Schotland en Ierland staan vlak achter ons.
We zullen zien hoe de komende dagen gaan lopen. De strijd is in ieder geval heel spannend!!

Bij deze nog even een update van de stand tot nu toe:

1. Utrecht University 13
2. South-Africa 13
3. TU Delft 14
4. Scotland 16
5. Ireland 21
6. Norway 21
7. England 27
8. Italy 28
9. Portugal 30
10. Poland 34
11. France 34
12. Sweden 35
13. Ecole Polytechnique, France 37
14. Japan 42

foto: archief sywoc

Meer info:
www.histos.nl/sywoc
www.sywoc.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: