Gaëtan Janssens is overleden

Gaëtan Janssens is zaterdagmorgen overleden in een tragisch auto ongeval toen hij terugkwam van Le Havre. Hij was op de terugweg vanwaar hij zijn bemanning naar toe had gebracht om Dune terug naar België te varen. Dit om aan de Antwerp Race mee te doen.

Dit vernemen we van de Raad van Beheer en Staf van de Vlaamse Yachting Federatie vzw
Gaëtan Janssens was de beheerder van het Koninklijk Belgisch Yachting Verbond, van de Royal Belgian Sailing Club en voorzitter van de Vlaamse Yachting Federatie.

De officiële VYF mededeling:
L.S., de Raad van Beheer en Staf van de Vlaamse Yachting Federatie vzw melden u met droefheid het plotselinge overlijden van hun Voorzitter, de heer Gaëtan Janssens.

De heer Janssens wist zijn drukke advocatenpraktijk te combineren met een zeer succesvolle zeilcarrière op zeegaande yachten, waar hij laatst met ‘Dune’ prachtige resultaten behaalde. Als beheerder van het Koninklijk Belgisch Yachting Verbond, van de Royal Belgian Sailing Club en voorzitter van de Vlaamse Yachting Federatie ging zijn aandacht ook zeer sterk naar een verbeterde begeleiding en omkadering van jonge zeilers, van optimist tot Olympische elite.

Voor wat betreft de VYF-geledingen en clubs vragen wij de vlaggen gedurende 10 dagen op halfstok te brengen tijdens alle activiteiten.

Woord van hij die hem kende:
Het tragische afscheid van Gaëtan raakt ons allen.
Met alle pro en contra's welke eigen zijn aan ons, mensen , heeft hij zich steeds ingezet voor anderen. Beroepshalve en zelfs in zijn hobby trachtte hij er het beste van te maken voor diegenen waar hij achterstond.
Wij zullen derhalve op de prijsuitreiking van de Antwerp Race één minuut stilte in acht nemen.

Eerstdaags wordt een rouwregister geopend op de website van de federatie, www.vyf.be, waar u uw deelneming kan betuigen.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: