OBK Flying Junior (update)

ANTWERPEN - Vorig weekend had het OBK "Flying Junior plaats op het Galgenweel.
33 boten uit Nederland, Duitsland, Luxemburg en België namen deel.
Op zaterdag werd de 1e reeks na het volledig wegvallen van de wind, wijselijk afgeblazen. Ondanks de zwakke wind konden op zondag nog 4 reeksen gevaren worden.

Winnaars werden Bernard Stienstra en Dieuwke Duk van de WSV Giesbeek.

De einduitslag:
1. NED 1473 - Bernard Stienstra & Dieuwke Duk - 3 pt
2. GER 361 - Peter & Susanne Wanders - 8 pt
3. NED 1108 - Rob & Ben Koppelaar - 10 pt
4. GER 288 - Sebastian & Jessica Lier - 11 pt
5. GER 362 - Heiko & Claudia Riffeler - 11,7 pt
6. NED 775 - Bert Wolf & Anne Marie Hub - 12 pt
7. GER 289 - Gregor Muller & Sabrina Gebl - 16 pt
8. NED 1156 - Theo Remmerswaal & Jori Vermey - 22 pt
9. BEL 274 - Dirk Noordman & Pepijn Raeymakers - 25 pt
10. GER 273 - JanPhilip & Wolfgang Dupal - 26,3 pt ...

De volledige uitslag vind je binnenkort op www.klyc-galgenweel.be

Op de valreep stuurt Piet De Keersmaecker de voorzitter van het FJOB nog een volledig verslag door:

Weekend 27-28 september, de traditionele afspraak voor het Belgisch kampioenschap Flying Junior, ingericht door de KLYC op het Galgenweel. Ook dit jaar een sterke bezetting, 33 teams uit 4 landen : België (8), Duitsland (15), Nederland (9) en Luxemburg (1).

Weinig wind en enkele regenbuien tipeerden dit kampioenschap. De eerste reeks op zaterdag diende zelfs kort voor het einde te worden afgebroken wegens chronische windstilte. De wind zou die dag ook niet meer opsteken waardoor alle Belgische teams nog ex aequo stonden met de favorieten… een schitterend resultaat ( ?).

Desalniettemin diende niemand te treuren, het BK FJ is in de eerste plaats een feest : de traditionele BBQ voor een slordige 100 mensen werd vakkundig georganiseerd door de FJOB (Flying Junior Organisation Belgium) waarna de deelnemers in groep de stad introkken. Bij het collectief ontbijt kon men goed zien wie al wat later de bloemetjes had buitengezet dan de anderen.

Ondanks het lichte briesje op zondag is het committee er toch in geslaagd om 4 reeksen te laten zeilen. Team Sienstra-Duk toonde zich de onbetwistbare nieuwe kampioenen met drie eerste plaatsen en een tweede plaats. Zij werden gevolgd door team Wanders-Wanders en het verrassende team Koppelaar-Koppelaar.

De Belgen presteerden iets minder dit jaar. Noordman - Rayemakers stelde een 9° plaats veilig. Zij werden tijdens de prijsuitrijking dan ook gehuldigd als Belgisch Kampioen, voor het tweede jaar op rij. Zij werden gevolgd door de iet wat teleurstellende 15° respectievelijk 16° positie van team Jaspers - Van Emelen en team De Keersmaecker - Verbert. Eerstgenoemden wisten in de laatste reeks nog wel een 4° plaats weg te kapen.

Volgend jaar hopen we op een even grote bezetting en wat betere prestaties van de Belgen.

Meer informatie van het FJOB wwww.fjob.be

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: