Goessche Sas Trophy 2003 - wedstrijdverslag

GOES (NED) - Reeds op vrijdagavond bleek dat er in het weekend met een deelnemersveld van maar liefst 51 boten zou worden gestreden op het water van de Oosterschelde.
De touring klasse werd omstreeks 12.30 uur weggeschoten bij een sterk variabele wind, dit zowel in kracht als richting. De 36 boten trachten via doordachte tactische manoeuvres het 15 mijl lange parcours binnen de tijdslimiet te voldoen.
Ondertussen werd ook het startsein gegeven voor een sterk bezette racing klasse met 15 schepen, onder andere een IMX 45, een Melges 24 en een zeer goed draaiende kwartertonner.

Zaterdag waren de weergoden iets tragere deelnemers niet goed gezind. In de touring klasse kwamen slechts 7 boten tijdig aan de finishlijn alwaar de Farwin met de eer ging lopen voor een zeer sterk zeilende Bojangles.
Bij de wedstrijdschepen stond geen maat op de Xhippo dewelke in de uitslag werd gevolgd door de Quango en de Racer. Iedereen had vervolgens een frisse pint aan de steigerbar verdient. 's Avonds streken de bemanningen neer aan de feesttent alwaar een bijzondere band het feest in gang stak.

Zondag ontwaakte Goes bij een druillerig weertje met een vrij aangename bries uit het Noord Oosten. Alweer werd in beide klassen hevig strijd geleverd. De Quintus gaf blijk van groot kunne en liet op een actief parcours de concurrentie ruim achter. In de wedstrijdklasse was de strijd nog open. De Shark met Marc Flamand aan het stuur ging in duel met de immer snelle Zeebeer om alsnog de dagprijs te bemachtigen. Ondertussen scheen opnieuw de zon en liep iedereen tijdig over de aankomstlijn.

Op de prijsuitrijking ging uiteindelijk de Quintus in de touring klasse en de Quango (1/4 tonner) in de racing klasse met de GPS en de bijhorende wisseltrofee lopen. Het wedstrijdcomité dankt de deelnemers en hoopt iedereen volgende jaar weer te zien op een nieuwe editie!

foto: de winnaar in de racer klasse "Team Quango" vaart vroeg buiten

Volledige uitslag en fotos op www.intersoftbelgium.com/goes

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: