Laser en 49ER uit de kernploeg 2004 (NED)

MEDEMBLIK (NED) - Op maandag 6 oktober 2003 maakte het Nederlandse Watersportverbond bekend dat de Laser en de 49er-campagnes de kernploeg zullen moeten verlaten. De subsidievermindering van de overheid en de teleurstellende resultaten tijdens de wereldkampioenschappen 2003, liggen daaraan ten grondslag. Aanstaande donderdag 9 oktober zal communicatiemanager Hans Bouscholte de voorlopige samenstelling van de nieuwe kernploeg 2004 toelichten. Dat zal hij doen tijdens de persconferentie van de Delta Lloyd ONK Olympische en Paralympische klassen in Medemblik.

De Nederlandse zeilers keerden eind september zonder WK-medailles terug uit het Zuid-Spaanse Cadiz. Een grondige evaluatie van Topzeilen met de gehele kernploeg was afgelopen vrijdag het gevolg. Vanwege de subsidievermindering in 2004, zullen de budgetten voor Topzeilen kleiner zijn en moet het Watersportverbond dus snijden in de kernploegsamenstelling. Het 49er duo Pieter Lantermans/Pim Nieuwenhuis en de Laserzeilers Pieter-Jan Postma en Marc de Haas kregen na de evaluatie te horen dat zij zelfstandig verder zullen moeten. Bouscholte: "Er is nu een voorlopige kernploeg samengesteld van potentiële medaillewinnaars en van mogelijke deelnemers aan de Spelen. We zijn nog met de overige teams bezig om te kijken wat we voor hen kunnen betekenen. Tijdens de persconferentie van aanstaande donderdag zullen we de veranderingen tot dusver toelichten. Voor die tijd brengen we geen nieuws meer naar buiten." Met uitzondering van de twee Tornadoteams, zullen alle zeilers uit de huidige kernploeg deelnemen aan de Delta Lloyd Open Nederlandse Kampioenschappen voor Olympische en Paralympische klassen.

De Delta Lloyd Open Nederlandse Kampioenschappen zijn een initiatief van het Watersportverbond. Het concept is één Nederlands Kampioenschap in alle Olympische en Paralympische klassen, op één locatie in hetzelfde weekend. De eerste editie in 2002 telde 172 Olympische en tachtig Paralympische deelnemers. Dit jaar zijn dat er respectievelijk 205 en 5, vanwege het ontbreken van een WK voor zeilers met een handicap. Het evenement vindt van vrijdag 10 tot en met zondag 12 oktober 2003 plaats vanuit het Regatta Center Medemblik.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: