Ok: Bart Bomans wint Aziatisch kampioenschap

MAKONG CITY (TAI) -
Op de vijfde en laatste dag van de Aziatische kampioenschappen OK-zeilen te Taiwan werden de reeksen geannuleerd wegens het stormweer. Landgenoot Bart Bomans behoudt zijn positie in het eindklassement en schrijft hiermee de titel van eerste kampioen in deze wedstrijd op zijn naam. Nieuw-Zeelander Russell Page-Wood en Brit Robert Deaves eindigden knap als tweede, respectievelijk derde.

Afgelopen week domineerde BEL 44 de wedstrijd op de Chinese zee bij Makong City. Page-Wood (NZL) was de belangrijkste tegenstander en volgde telkens zeer nipt. Deaves (GBR) en Ball (GBR) streden tot het laatste moment om de derde plaats. De weersomstandigheden varieerden van licht winderig tot stormachtig, wat Pinghu Island meteen bevestigt als ideale wedstrijdlocatie met internationale uitstraling.

Het is de eerste keer dat de OK-klasse uitgenodigd wordt voor de Aziatische kampioenschappen. Met zijn deelname wilde Bart Bomans, tevens vice-voorzitter van de internationale OK-klasse, bijdragen tot de promotie van de klasse in Azie. "Jammer dat de laatste dagen de wind meer en meer de overhand nam.
De wedstrijd is niettemin geslaagd omdat de overige dagen het samenspel van wind, water en boten van prima kwaliteit was", aldus Bomans.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: