J22 Worlds Tour - 4

  • Author: Ice
    Date: do, 09/10/2003 - 02:00

TRIESTE (ITA) - Vanmorgen een lekker capu-tje gedronken in Triëste.
Hier zijn de voorbereidingen voor de Barcolana al in volle gang.
Na de lunch getraind met de ITA 51 en de NED 79, de Oasis.
Momenteel zijn we zeilen aan het testen. We hebben 2 nieuwe sets zeilen meegenomen: een zeer vlakke genua, goed voor vlak water en een iets bollere genua die beter is voor het varen op golven. Met deze genua kan je iets minder hoog aan de wind varen, maar je hebt wel een betere stuwing om door de golven te gaan.

Het verschil in de grootzeilen zit vooral in de uitbouw van het achterlijk. Meer uitgebouw geeft meer druk en betere acceleratie in licht weer.

De afgelopen dagen hebben we middelmatige wind gehad met redelijk wat golven. Volgens onze beperkte kennis zouden we dus een iets bollere genua willen om de boot goed door de golven te trekken. Over het grootzeil zijn we het nog niet eens, vandaag was het absoluut beter om een uitgebouwd grootzeil te hebben, gisteren juí­st niet.

Aan het eind van de week maken we een duidelijke keuze, hiervan brengen we jullie (natuurlijk) op de hoogte!

Ciao

Meer info:
www.j22.it/world2003
www.portosanrocco.it
www.j-team.nl

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: