J22 Worlds Tour - 5

Vandaag was het weer typisch Italiaans zeilweer; ongeveer 5-6 knoopjes wind, een heel mooi zonnetje en 22 graden. Ieder geval blote basten weer. Zoals jullie de afgelopen dagen hebben kunnen lezen en zien, is het hier (in tegenstelling tot in Nederland) redelijk tot mooi weer. De vooruitzichten voor de aankomende dagen is ook nog redelijk mooi al blijft het voor de zeilers een beetje tegen vallen qua wind. Deze vooruitzichten zijn echter niet altijd even betrouwbaar, dus we zullen het nog wel zien.

’s Ochtends komt de wind vanaf het land, dit is vanuit het Noordoosten kracht 1 á 2 Beaufort. In de loop van de ochtend draait de wind naar het Zuidwesten en neemt iets toe qua kracht. Morgen gaan we verder met waar we vandaag mee bezig zijn geweest, zeilen testen. Vandaag viel het resultaat van de nieuwe zeilen nog een beetje tegen. De vorm van de nieuwe set is zo verschillend van onze huidige dat we hier nog erg aan moeten wennen en de boot erop leren trimmen. We hopen morgenmiddag een beter beeld te hebben van de zeilen om een (hopelijk) juiste keuze te maken.

Ieder geval morgen weer een dag!

Ciao

Meer info:
www.j22.it/world2003
www.portosanrocco.it
www.j-team.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: