Primus Inter Pares wedstrijden

LOOSDRECHT (NED) - Zaterdag 4 oktober
Na de loting van de boten door de kampioenen was de eerste start om 11.40 uur. Ondanks de slechte weerberichten was het prima zeilweer met een matige wind, ongeveer windkracht 3, met af en toe een bui, maar ook de zon liet zich regelmatig zien.

Race 1:

Uitslag:
1. Jeroen de Groot (Pampus)
2. Mark Neeleman (Regenboog)
3. Ferry Batenburg (Vrijheid)

Race 2:
Er is na de eerste start direct nadat de boten zijn geruild doorgestart voor race2. Het weer was hetzelfde als tijdens race 1, alleen kwam er tijdens een bui een harde wind, maar dit gebeurde nadat de laatste 16m2 was gefinisht. Tijdens het voor de wind naar de haven terugvaren bewezen sommige kwadraten dat deze wel degelijk kunnen planeren. Er was een protest ingediend door Dirk Jaap Kooistra 12 vts-jol kampioen tegen Peer van Agt Efsix kampioen. De uitspraak een DSQ voor Peer van Agt.

Uitslag:
1. Thijs Kort (Schakel)
2. Peer van Agt (Efsix)
3. Dirk Jan Kooistra (12vtsjol)

Race 3:
Om 15.00 uur zijn de zeilers voor race 3 in een bui van start gegaan. Bij de bovenboei woei het door een bui wat te hard, maar daarna was het weer goed varen. Tijdens de PIP mag er niet met de trapeze gevaren worden. Om deze reden wordt er niet boven windkracht 4 gevaren. Het wordt saai, maar ook tijdens het finishen van deze race kwam er een bui over.

Uitslag:
1. Jeroen de Groot (Pampus)
2. Thijs Kort (Schakel)
3 Ronald Lafeber (16m2)

Zondag 5 oktober

Race 4:
We blijven boffen met het weer. Om 10.oo uur de eerste start met een zonnetje en een matige wind. Koud maar schitterend zeilweer. In tegenstelling tot zaterdag was de wind nw en kon er niet meer alleen op de 1e plas gevaren worden maar ging de "op en neer baan" van de 3e plas naar de 1e plas. Voor de volgers was dit geen probleem omdat er zowel op zaterdag als op zondag een volgboot was.

Uitslag:
1. Thijs Kort
2. Ronald Lafeber (16m2)
3. Tom Otte (12vtsjol)

Race5:
Ook vandaag is er direct doorgestart na de 4e wedstrijd. Het weer was gelijk aan de ochtendwedstrijd. De wedstrijden zijn erg spannend. Thijs Kort staat op de 1e plaats met 14,7 punten en Jeroen de Groot volgt hem op de voet met 17,4 dan op de 3e plaats Mark Neeleman met 35.7 punten. Na een mooie strijd weet Thijs weer een 1e plek te behalen en eindigt Jeroen op de 10e plaats, het verschil in het klassement is hierdoor erg groot geworden, Thijs met 14.7 en Jeroen 33.4, Mark Neeleman komt met zijn 2e plek weer aardig in de richting van Jeroen met 38.7 punten en staat op de 3e plek.

Race6:
Om 14.00 uur starten de zeilers voor de laatste wedstrijd. Het weer blijft goed. Thijs Kort bewijst heer en meester te zijn tijdens deze PIP. Ook deze wedstrijd ligt hij vanaf de start op de 1e plaats en staat deze niet meer af.

foto © Hans Kok

Voor het volledige verslag: http://www.sailto.nl/evenementen/m10evenementen441.html

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: