AHCR: Team Allen / Gummer aan de leiding

ARUBA - Het Britse Tornado-duo Richard Allen en Stuart Gummer won de eerste wedstrijd van de Aruba Heineken Catamaran Regatta (AHCR) op zondag 9 november 2003. Het verschil met de nummers twee, hun landgenoten William Sunnucks end Mark Self, was een paar seconden. Gunnar Larsen en Xander Pols kwamen met hun Nacra Formule 18 als zesde over de finishlijn en pakten daarmee de derde plaats overall.

Voor in het wedstrijdveld overheersten duidelijk de olympische Tornado’s. De eerste vijf finishes waren van Tornado-teams. De strijd om de eerste en tweede positie van binnenkomst was groot. Team Allen/Gummer was voortdurend in gevecht met het andere Britse team Sunnucks/Self. Het uiteindelijke verschil was slechts een halve bootlengte. Larsen en Pols konden goed volgen. Ze hielden het gat met de Britten Britse teams beperkt. Pols, winnaar van de Aruba Heineken Catamaran Regatta 2002: "Het was heel close. Als de wind iets wegvalt, blijft zo’n racebak nog wel even doorgaan. Wij liggen dan gelijk stil, dus hopelijk gaat het de komende dagen iets meer waaien." De Nederlanders Rikkert Graat en Daan Koene staan met hun Hobie Tiger op de vierde plaats overall.

Na een regenachtige eerste dag, waren de omstandigheden vandaag weer optimaal tropisch. Bij dertig graden Celsius, volop zonneschijn en windkracht vier werd vanochtend de oefenrace gevaren. Larsen en Pols wonnen die op handicap. Aan het einde van de middag werden alle 53 deelnemende teams met live muziek vanaf het strand onthaald. Titelsponsor Heineken bood de zeilers een happy hour en een beach party aan, waarvan de zeilers dankbaar gebruik maakten.

De Aruba Heineken Catamaran Regatta vindt plaats van 9 tot en met 14 november 2003. Er staan acht races gepland, waarvan een long distance op donderdag 13 november. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door o.a. het Arubaans Toeristenbureau, Heineken, Hapag Lloyd, Holiday Inn, KLM, TNG en Magic

Top vijf na race 1:

1. Tornado /GBR - Allen en Gummer
2. Tornado / GBR - Sunnucks en Self
3. Formule 18 / NED - Larsen en Pols
4. Formule 18 / NED - Graat en Koene
5. Tornado / GBR - Northrop en Speller

www.arubaregatta.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: