Twee Nederlandse teams in top drie Aruba Regatta

ARUBA - Na de tweede wedstrijddag van de Aruba Heineken Catamaran Regatta op maandag 10 november 2003, staan twee Nederlandse Formule 18 teams in de top drie. Het Britse Tornado-duo Sunnucks/Self nam de leiding van het klassement over, gevolgd door Larsen/Pols en Graat/Koene.

De eerste race van de dag vond plaats bij een veranderlijke windkracht twee. Na een algehele terugroep was de vloot bij het tweede startschot goed weg. In het eerste rak voor de wind draaide de wind met 180 graden. Sommige teams voeren hun spinnaker achterna en gingen compleet de verkeerde kant op. Andere merkten het tijdig op en streken de spi om vervolgens aan de wind naar de gate te koersen. Het wedstrijdcomité besloot daarop de race in te korten naar een ronde. De winst ging naar Sunnucks/Self, verrassend gevolgd door het Britse duo Ashly en Julia Machin met hun Hurricane 5.9. Het Nederlandse duo Larsen/Pols werd derde. De winnaars van gisteren, Richard Allen en Stuart Gummer, zeilden een windgat in en eindigden teleurstellend als 37ste.

Terwijl de zeilers en partners meededen aan een speciale zwemwedstrijd in het warme water van de Caribische Zee, nam de wind toe tot kracht drie. Dat was voldoende voor een tweede race, die om half vijf startte. Vanwege het late tijdstip, hield het wedstrijdcomité de baan kort en dat leverde een spannende competitie op. Richard Allen en Stuart Gummer herstelden zich prima door de race te winnen. Net als gisteren kwamen Gunnar Larsen en Xander Pols een paar seconden te kort voor de winst, dus eindigden zij als tweede. Daarmee staan zij nu tweede overall, gevolgd door Rikkert Graat en Daan Koene. Koene: "Het was een ouderwetse korte wedstrijd. Leuk spelletje! We hadden voor Gunnar willen zitten, maar we maakten een fout in de gate, waardoor we een rondje moesten draaien. Toch wisten we de achterstand op hem te beperken tot dertig meter." Hoewel het overgrote deel van de vloot de linkerkant van het veld koos, gingen Graat en Koene naar rechts. De afweging was vrije wind, maar de keuze pakte redelijk uit. Ze kwamen bij de eerste tien rond de bovenboei. Koene: "Gunnar en Xander zijn onze targets voor deze week. Een top drie klassering moet mogelijk zijn."

foto © Annemiek van Kinderen

Top vijf na 3 races:
Tornado / GBR - Sunnucks en Self
Formule 18 / NED - Larsen en Pols
Formule 18 / NED - Graat en Koene
Tornado / GBR - Northrop en Speller
Tornado / GBR - Barnes en Smith

www.arubaregatta.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: