TJV: Achtervolging bij de Kaapverdische Eilanden

Transat Jacques Vabre - Na iets meer dan 6 wedstrijddagen, is Belgacom vanop de vierde plaats het leiderstrio nog steeds aan het achtervolgen, maar… dit klassement zou de komende uren wel eens kunnen wijzigen!!!

Momenteel nadert de blauwe boot de Kaapverdische Eilanden. Nélias/Peyron bevinden zich op zo’n 1000 mijl van de evenaar en op 2000 van de finish.

Weinig spraakzaam wat hun navigatie betreft, halen Jean-Luc en Loïck geconcentreerd, mijl per mijl, de achterstand in op hun tegenstanders. En het lijkt te werken. Deze ochtend hadden ze inderdaad 180 mijl achterstand op Groupama, maar bij het klassement van 15 uur waren ze nog maar 158 mijl verwijderd van het duo Cammas/Proffit, 9 van Sergio Tacchini en 72 van Géant.

De doldrums naderen, de eersten zouden deze zone vannacht moeten bereiken.

Meer Transat Jacques Vabre nieuws:
www.jacques-vabre.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: