Grevelingen Winter Cup uit het oog van de Libra

PORT ZELANDE (NED) - 9 november, sinds enige jaren worden er, naast de meer bekende winterseries, ook winterwedstrijden gevaren op de Grevelingen, vanuit Port Zélande. Deze worden georganiseerd door de Stichting Grevelingencup. Er wordt gevaren met een klasse indeling ORC en "Toerklasse . In de Toerklasse kunnen ook ongemeten schepen meedoen, er mag dan niet met spi gevaren worden.

In afwachting van de oplevering van onze nieuwe boot (een GranTurismo 33) varen we reeds voor het derde seizoen met onze "reserveboot", een Hunter Formula One. Dit is een Stephen Jones ontwerp, bouwjaar 1983. We varen toerklasse, omdat we bij de ORC boten de allerkleinste boot zouden zijn en we een zeer ongunstige (IMS/ORC) meting hebben.

We kozen voor de Grevelingen en niet voor de Goofies, wederom vanwege onze kleine boot en omdat we nu op beschut water kunnen varen. Niet onbelangrijk was het kostenaspect, in de prijs van het inschrijfgeld (6 races, 125 Euro) is het liggeld voor de hele serie inbegrepen en dat in Port Zélande….
Super faciliteiten, verwarmde toiletten, leuk restaurant voor de prijsuitreiking enz. En aan het eind van de winter moeten we nog ongeveer 8 Euro stroomkosten (kacheltje) afrekenen.

In Oktober de Libra nog even van verse antifouling voorzien en we gaan nu zeer snel. Eerste over de finish in onze klasse, en eerste berekend.

Uit de foto blijkt, dat we onderweg ook nog een Dehler 33 inhaalden, deze keek niet vrolijk.

Fantastisch zeilweer, windkracht 3, zon, 12 graden ZO wind. Ongeveer 60-70 starters.

Volgende wedstrijddata:
14 december, 11 januari, 8 februari, 14 april

Foto’s : Torsten Kallweit

de uitslagen:

ORC 1 en 2
1. Eclectic Dehler 39 K. Lockefeer
2. Roark Gran Soleil 40 C. Kaan

ORC 3
1. Jan Rap J-27 Hubregtse
2. Creekwater too J-27 W.Garshagen

ORC 4,5 en 6
1. Strax X-79 A.v.Dijkhuizen
2. Wat zeg je? J-22 P.de Waard

Toer 1,2 en 3
1. Fringale Swan 37 Velenturf
2. Corbeau Optima 101 Av Ravensteyn

Toer 4 en 5
1. Libra Formula One O. Peltzer
2. Outer limits Elan 295 J. Gehrels

Toer 6
1. Pen Duickje Pen Duick 600 P.van Putten

Zie verder : www.grevelingencup.com

Deze regatta is vermeld in het Benelux Wedtrijdkalender

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: