Winst Aruba Regatta naar team Sunnucks / Self

ARUBA, 13 november - De lange afstandrace van de Aruba Heineken Catamaran Regatta op donderdag 13 november 2003 verliep spannend. Voorin streden de Tornado-teams tegen de Formule 18 zeilers Gunnar Larsen en Xander Pols. William Sunnuck en Mark Self (GBR) namen op het lange halve windse rak de leiding en wonnen de race.

Vanochtend rond half elf vertrok het bonte gezelschap van catamarans voor de eerste wedstrijd van de dag. De wind was kracht twee tot drie, maar nam later af. De kleine boten hoefden twee rondes te varen, in plaats van drie. Dat maakte hun competitie interessanter. Ondertussen gingen Sunnucks en Self voorin aan de leiding, maar de strijd om de overwinning bleef tot aan de finish spannend. Direct na afloop voorspelde Sunnucks de uitslag: "Gunnar kwam ongeveer vier minuten na ons binnen en dat moet net genoeg zijn om ons te verslaan". Dit klopte en daarmee kwamen Larsen en Pols op een gedeelde eerste plaats overall te staan. De Britse Tornado-zeiler Richard Allen werd derde, waardoor het gat met de nummers drie, Rikkert Gaat en Daan Koene, tot een punt slonk. De spanning steeg.

In verband met de matige wind, legde het wedstrijdcomité na de lunch een verkorte lange afstandsrace neer. Op de startlijn waren de teams bij de startboei het beste weg. Simon Northrop en Mike Speller (GBR) gingen met hun Tornado als eerste om de boven- en benedenboei. Eenmaal halve wind haalden landgenoten Sunnucks en Self hun in. Northrop: "We hadden een goede start aan de lage kant. We finishten uiteindelijk als vierde, maar we hebben liever wat meer wind." Vervolgens kreeg het duo de hete adem in de nek van Richard Allen. Allen: "Het stuk halve wind ging super. Eindelijk was er een beetje wind. We liepen in op William en Simon, maar we konden alleen Simon pakken. Daarna hebben we een leuke competitie gehad met Gunnar Larsen, John Moret en Simon Northrop." Helaas brak hun grootschoot net voor de finish, waardoor John Moret voor hen kon eindigen. Het Formule 18-duo Graat/Koene had problemen met het spinnakerval. Nadat ze over de kop gingen, besloten ze zich terug te trekken uit de race. Daarmee verloren ze hun vierde plaats overall aan Richard Allen en Stuart Gummer. Het gat tussen Sunnucks en Self, die als eerste binnenkwamen, en Larsen/Pols was voor de Britten net groot genoeg om ook op rating te winnen. Daarmee verwezen de Larsen en Pols weer naar de tweede plaats.

De laatste race op vrijdagochtend wordt alles beslissend. Het verschil tussen de nummers een en twee is een punt.

foto © Annemiek van Kinderen

Top vijf na 7 races en tweede keer aftrek:

1. Tornado / GBR - Sunnucks en Self, 8 punten
2. Formule 18 / NED - Larsen en Pols, 9 punten
3. Tornado / GBR - Allen en Gummer, 16 punten
4. Formule 18 / NED - Graat en Koene, 21 punten
5. Formule 20 / NED - Deutekom en De Vries, 24 punten

www.arubaregatta.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: