Transat Jacques Vabre: sprint naar Bahia...

Belgacom, tweede in het voorlopige klassement, heeft de sprint aangevat naar de finish van de Transat Jacques Vabre in Salvador de Bahia.
Jean-Luc en Loïck zouden de evenaar rond 18 uur deze avond moeten kruisen. Exit de doldrums, de blauwe trimaran zeilt nu op volle kracht op de passaatwinden van het zuidelijk halfrond.

De strijd voor het podium belooft onverbiddelijk te zijn tussen Belgacom, Sergio Tacchini, Géant, La Trinitaine en Groupama. Deze laatste met Frank Cammas & Franck Proffit aan boord heeft echter wel het voordeel om als eerste de finale rechte lijn aan te vatten.

De twee schippers van de Belgacom genieten van hun laatste dagen op zee: "Wat kan ik meer zeggen naast mijn diepe vreugde om op zee te zijn, op een efficiënte boot met een zeer competente schipper", schrijft Loïck de voorbije nacht in een mail naar de wedstrijdorganisatie, "Momenteel surfen we onder lange wolken met tropische regenbuien die wind met zich meebrengen aan westelijke kant en niets in hun sleep. Daarom is het spelletje nu net interessant, het wisselen van de kleine gennaker en de solent. Ik ga proberen van nu een dutje te doen ... want in duo is het zoals beloofd hard werken!"

Er zijn nog 1000 mijl voor de boeg. De eerste boten worden morgen al in Bahia verwacht.

foto: Groupama op volle snelheid

Meer Transat Jacques Vabre nieuws en de laatste posities:
www.jacques-vabre.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: