Lees alles over het Belgisch NZK kalender 2004

 • Author: Ice
  Date: ma, 17/11/2003 - 02:00

Oostende (BEL) - Vrijdag 14 november vond de vergadering voor het Belgisch NZK plaats in de gebouwen van NSYC. Ik tracht hier een korte schets te maken van wat er daar allemaal werd bekokstooft. De volledige versie kan u op het Clubracer forum vinden.
Michel Jonette de secretaris van het Noordzee kampioenschap bedankte de KYCN te Nieuwpoort, voor zijn voorzitterschap gedurende het seizoen 2003. Michael Rose van de BRYC, zal het voorzitterschap in het jaar 2004 waarnemen.

De schets van deze vergadering:

 • Er werd geen enkele opmerking geformuleerd over de financiële toestand van het NZK
 • Er worden vijf hoofdevenementen gekozen die in aanmerking komen voor de puntentelling van het NZK, er wordt alleen onder IRC gevaren
  Op voorstel van Bob Leclercq zal het low point systeem toegepast worden met een paar aanpassingen. De definitieve versie zal binnenkort aan de clubs en aan de zeilers medegedeeld worden. De afstandcoëfficiënt wordt afgeschaft.
 • Patrick Demesmaeker van de RBSC zal een draaiboek aan de clubs opsturen voor het beter organiseren van de vijf hoofdevenementen
 • Er werd aan de sectie zeezeilen het KBYV gevraagd om een reglement op te stellen
 • IRC meetbrief aanvraag komt in het KBYV jaarboek
 • De zeillicentie wordt verplicht voor 2 mensen aan boord; de eigenaar + stuurman. Maximum inschrijvingsgeld slechts 50€

foto: archief NZK, Light Vessel 2003

Lees ook de volledige versie van het verslag op het Clubracer forum:
Verslag van de NZK vergadering van 14/11/03

Het Benelux kalender:
Clubracer Benelux Kalender 2004

Reacties welkom, ook via het forum voor de langere adem.

Deze regatta werd toegevoegd in de Benelux Wedtrijdkalender

Auteur:

 • Ice

  Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: