Ecover 3de in de Transat Jaqcues Vabre 2003

  • Author: Ice
    Date: di, 18/11/2003 - 02:00

BAHIA - Deze morgen kwamen Mike Golding en Brian Tompson na 4340 oceaanmijlen racen met de Ecover over de finishlijn. Ecover is de derde monohull in de open 60 klasse. Met slechts 7uur na nr. 1 en 15 minuten na nr. 2 heeft zij onder vele close race condities mogen zeilen.
Deze race was een fantastistische test voor de nieuwe Owen Clark Open 60, met aan de startlijn van de Transat Jaqcues Vabre slechts 2000 mijl op de teller. Alle losse vijzen, moeren bouten zullen nu wel goed vastzitten.

Zoals met elke nieuwe boot, waren de kinderziektes niet weg te denken, maar de Ecover heeft zeker bewezen dat ze een snelle boot is en zal menig geducht tegenstander worden tijdens haar koningsrace "The Vendee Globe".

foto's: de finish in Bahia © mikegolding.com

Meer Transat Jacques Vabre nieuws:
www.jacques-vabre.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens, Ice voor de zeilvrienden, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Omnichannel e-commerce strategie en Marketing automation. Sinds 1979 is hij wedstrijdzeiler met een niet onbesproken zeil palmares: Winnaar Verbondsbezem, 2x Nederlands kampioen, 2x winnaar Antwerp Race (IRC en Sportboten) en met het ClubRacer zeilteam verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: