Goofie's race november: 93 schepen aan de start

COLIJNSPLAAT (NED) - Dat het een bijzondere gebeurtenis zou worden afgelopen zaterdag op de Oosterschelde voor de haven van Colijnsplaat was al een gegeven voor de start, het was namelijk de aanvang van het twintigste seizoen voor de Goofie’s zeilers na meer dan 120 wedstrijden de afgelopen jaren.

Het record van afgelopen jaar in november (79) kon in de geschiedenisboeken een nieuw record hing in de lucht, mede door het mooie weer van de laatste weken, was er een nieuw record aantal van 93 schepen aan de start.

Tijdens de after-sail in de Yachtclub van de W.S.V. Noord-Beveland werden de winnaars van de verschillende klassen bekend gemaakt.

In de ORC- club klasse stond de Zeeuwse vlag hoog in de top de eerste prijs ging naar de SULA van Wim Huiszoon uit Middelburg, de SULA zette hier bij de toon voor het komende seizoen na zijn tweede overwinning dit seizoen. De tweede plek was voor Den DRUZIGEN van Wsv. Noord-Beveland voorzitter Jan Bom uit Wissenkerke, de volgende Zeeuw die het succes kompleet maakte was de KIND OF BLUE van Dick van Waaij uit Vlissingen.

In de IMS klasse won de CHECKMATE van Peter de Ridder voor de LITLLE EQUINOX en de EASY LIVING.

Er werd deze keer voor het eerst gestart in een eenheidsklasse voor de First 31.7 waar 7 schepen aan de start kwamen, de eerste prijs was voor de MAGNIFIQUE van Johan-Dirk van der Endt uit Yerseke

In de ongemeten klasse was de eerste prijs voor de AVANTI van Jac. Van Diest.

De volgende Goofie’s race die gevaren wordt is op zaterdag 6 december, de start is om 12.00 uur.

De uitslagen:
IMS Race 2
ORC Race 2
Ongemeten SW Race 2
31.7 klasse Race 2

Zie ook: www.wsvnb.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: