Atlantic Rally for cruisers - 212 boten gestart

  • Author: Ice
    Date: ma, 24/11/2003 - 02:00

LAS PALMAS - Een bonte verzameling van 212 cruisers en cruiser-racers zette gisteren zeil vanuit Grand Canaria richting Rodney Bay te St. Lucia om deel te nemen aan de Atlantic Rally for cruisers, beter gekend als de ARC.

De ARC staat open voor alle monohulls met een minimum lengte van 27 voet en multihulls van 25 tot 60 voet LOA. De jachten in de cruising divisie mogen de motor gebruiken. De echte competitie wordt gestreden in de Racing Division waar er onder de IRC handycap wordt gevaren.

De Benelux deelnemers:
4 schepen uit Nederland: de Geramar (Malo45) van Richard Marx, de Kings Legend (Swan65) van Gijs van Liebergen, de Xtraordinary (X482) van Bernie Veldhoen en de Samsam (Bavaria40)

en onder Belgische vlag varen: de Scampi (Swan391) van Franck Ludo, M’Punda (Alliagance38) van Jean Prevot en Mi Lady (HR53) van Andre de Smet.

De ARC zal officieel finishen te St. Lucia op 20 december 2003

foto: perfecte condities tijdens de start op zondag © Patrick Roach

Meer info: //arc.worldcruising.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens is een Belgisch zeezeiler, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Omnichannel e-commerce strategie en Marketing automation. Sinds 1979 is hij wedstrijdzeiler. Was schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen, won 2x de Antwerp Race (IRC en Sportboten) en werd met het ClubRacer zeilteam verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: