Halftonnen wordt populair in België.

De 1/2 ton rangen worden groter, het Belgisch Quango zeilteam dat zijn intreden deed dit jaar met hun volledig overhaalde 1/4 tonner gaan een maat groter dit jaar. Lees hier de aankondiging van hun nieuw project want ik denk dat ze dit beestje weer zo goed onder handen gaan nemen als hun vorig troeteldier:

Tom Vlaeminck & Jean Verwest de ruggegraat achter dit project geven ons het verhaal.
"Na al veel zeilplezier met ons kwartertonnertje Quango en toffe momenten met ons nieuw samengesteld zeilploegje besloten we al gauw dat we hogerop wilden, iets meer ruimte, vooral voor de "apres-sail" en slaapgelegenheid om komende zomer wedstrijden als Oostende-ramsgate te kunnen meezeilen waren de grootste drijfveren om naar een iets groter wedstrijdschip uit te kijken."

Gesteund door de goede raad van Bert "Halfmoon" en andere halfton eigenaars als zijnde Philippe Pilate was het besluit snel
genomen om vanaf nu ook te gaan "halftonnen", naar gehoord veel zeilplezier met mede-halfton eigenaars en een toffe groeiende klasse in den Belgik ...

"Onze zoektocht kon beginnen en met resultaat, Quangozeilteam vond haar halftonner "Oke Moje" in Le Havre. Begin 2004 wordt deze dame overgezeild en natuurlijk omgedoopt tot Quango2, om klaar te zijn tegen de zomerwedstrijden 2004.
Voorlopig geven we natuurlijk nog iedere maand onze trouwe kwarttonner "Quango", die by the way te koop staat (voor info zie onze website), de sporen bij de goofies te Colijnsplaat."

foto: de 1/2 tonner die de naam Quango2 binnenkort waardig gaat zijn

meer info: //perswww.kuleuven.ac.be/~u0039367/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: