NK IMS Zeezeilen in voorbereiding (NED)

IJMUIDEN (NED) -Vanaf 2004 wordt het Nederlands IMS kampioenschap zeezeilen als een apart evenement verzeild. Datum 17 t/m 19 september. Plaats IJmuiden. Organiserende jachtclub is Yachtclub Seaport IJmuiden (YSY) met ondersteuning van Seaport Marina, de beheerder van de IJmuidense jachthaven.

De klassenorganisatie voor scherpe kajuitzeiljachten Noordzee Club, de YSY en Seaport Marina hebben een gezamenlijk organisatie comité opgericht. Prioriteiten zijn: vastleggen eerste deelnemers, sponsorgelden en een perfecte wedstrijdorganisatie. Een tweede groot evenement halverwege de Nederlandse kust is een door vele zeezeilers lang gekoesterde wens.

Volgens Ab Pasman, bestuurslid technische zaken van de Noordzee Club is het concept van het kampioenschap al geheel duidelijk. Een voor alle boten goed bereikbare plek midden in het land. Een haven met goede voorzieningen. Efficiënt tijdsbeslag door de keuze voor een 3-daags weekend. En absolute prioriteit voor een geoliede organisatie op het water.

In totaal worden 7 races gevaren. Verdeeld over twee dagen zes korte windward/leeward races voor de kust en een middenlange offshore op de derde dag. De organisatie rekent op 60 boten.

foto: archief NK IMS 2003

Meer informatie is te verkrijgen via het e-mail adres wedstrijden@noordzeeclub.nl.
Binnenkort wordt er ook een website geopend. URL: www.nkzeezeilen.nl

Deze regatta werd toegevoegd in de Benelux Wedtrijdkalender

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: