Weerga zoekt IMS 1-3 boten voor wintertraining

COLIJNSPLAAT (NED) - De crew van de Weerga heeft een plan bedacht om van de lege zaterdagen, na de Goefies, trainingen met wedstrijden te maken. De precieze details zijn ze aan het uitwerken, maar de grote lijn is al concreet.

Wat/spelregels/wie/wanneer?

Wat:
Idee is om eens per maand op de derde zaterdag van de maand (dus precies halverwege de goofies) upwind/downwind wedstrijden te gaan varen. We zoeken hiervoor nog andere wedstrijdboten (IMS 1-3) die hier interesse in hebben.
We zullen hiervoor de betonning van de Oosterschelde gebruiken. 's ochtends onder het genot van een bakje koffie twee boeien kiezen die een upwind/downwind baan vormen. Een extra boei bij de downwind boei en racen maar!!

Bedoeling is om relatief korte baantjes (2 rondjes rond de boeien) te varen zodat we meerdere wedstrijden op een dag kunnen varen. Eerste start zal om 12:00 zijn en na 15:00 geen starts meer zodat we rond 16:00 weer in de haven zijn. Voor de wedstrijd om 11:00 koffie in het clubhuis om met z'n allen een baan af te spreken.

Spelregels:
De wedstrijden hebben een vriendschappelijk karakter, geen protesten, wel eerlijk varen! Start/ finish procedure zijn we nog op aan het puzzelen (marifoon/motorboot/rekenwerk?), ideeën hierover zijn welkom. Deelname is op eigen verantwoordelijkheid en het Weerga sailing team aanvaard geen enkele aansprakelijkheid.

Wie:
iedereen die mee wil doen is welkom, maar we hebben wel een beperking aangebracht om boten uit klasse IMS 1-3 op het water te krijgen. We willen de snelheid van start-finish-start hoog houden.

Wanneer:
17 oktober: Wedstrijd 1
15 november Wedstrijd 2
20 december Wedstrijd 3 (kerstrace WSV NB???) (zijn wij er niet bij ivm onderhoud)
17 Januari Wedstrijd 4 (zijn wij er niet bij ivm onderhoud)
14 februari Wedstrijd 5
20 maart Wedstrijd 6
17 April Wedstrijd 7

foto: archief Antwerprace 2003 © ARC

Heb je interesse om mee te varen stuur dan even een mail naar: info@weerga.com

Check ook regelmatig de www.weerga.com/Winter.html pagina voor updates.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: