IRC - IMS wijzigingen 2004

  • Author: Ice
    Date: vr, 28/11/2003 - 02:00

RORC|UNCL|ORC - De publicaties van de nieuwe meetgegevens komen lanzaam binnen. Er worden regelmatig meetings en denktanks georganiseerd om over de verbeteringen te discussiëren. De marketingmolen nog beter laten draaien zodat nog meer landen gebruik gaan maken van, naar hun eigen zeggen, beste systeem ligt ook bij hun prioriteiten.

Meetbrieven uitgeven is keiharde business!
Reken maar uit 5525 IRC meetbrieven in 2003 tegen 100€ per meetbrief vernieuwing, we nemen een gemiddelde van 10meter jachten, dit geeft een omzet van 552.500€/jaar.

IMS is a dead duck
In de huidige november editie van Yachts & Yachting las ik nog een opmerkelijk artikel hoe ze prominente zeilers voor hun kar spannen om een meetsysteem te promoten.
De titel van het artikel: "IMS is a dead duck, even before you consider what kind of craft it actively encourages"

De huidige stand van zaken:

IRM | IRC
Bij de RORC (GBR) en het UNCL (FRA) die het IRC meetsysteem behartigen heeft een referendum plaats gevonden onder de Engelse en Franse zeilers en reeds enkele premature wijzigingen aangekondigd voor 2004.
nood van de editor: gebruikt België ook niet IRC? - geen referendum gezien :(
Meer updates en het referendum verslag:
//rorcrating.com/default.html

IMS | ORC-club
Het ORC (Offshore Racing Council) heeft al een IMS beta release voor 2004. Deze beta van het vpp heeft al enige testruns uitgevoerd op de 2003 vloot uit de belangrijkste IMS wedstrijden. Opvallend is dat vele gekende IMS schepen opmerkelijk sneller worden met het aangepaste VPP, sommige zelfs tot 10 seconden in GPH. De klassengrenzen aanpassen zal een must zijn voor de wedstrijdorganisaties.
Het ORC gaat verder in zee met US Sailing om deze Grand Prix rule verder te optimaliseren.
De ORC website goed in de gaten houden want de nieuwe IMS 2004 rule komt eraan:
www.orc.org/

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: