TJV: Nieuwe Ecover krijgt zijn eerste duurtest

LE HAVRE (FRA) - Transat Jacques Vabre, Mike Golding en Brian Thompson hebben een zware duurtest mogen ondergaan tijdens de eerste 24u in het Engelse kanaal. Met 42 knopen pal wind op kop is dit de eerste test in stormcondities voor de nieuwe Ecover boot, er waren geen problemen aan boord.
De prestaties en duurzaamheid blijken een goede sinergia te zijn want sinds de start op zaterdag is het duo aan de leiding van de vloot monohulls (22 stuks).

Mike is een beetje teleurgesteld dat hij nog niet in close racing condities heeft kunnen varen met zijn concurrenten, maar echt klagen doet hij natuurlijk niet. De boot is snel en de crew kan goede vooruitgang maken upwind.

Mike Golding life:
"It has been so bumpy and wet. Last night we had up to 42 knots and it was really rough. The waves are short, which are really painful for the boat. It has been a good test for the rig, so we are making sure we play it carefully and settle into it all, but it all seems OK. As we’ve been given such a good bashing, we’ve really decided to stay quite conservative - it would be stupid to smoke it. Basically we’ve got nothing to report, which is the best kind of report to give!"

Er zijn nog steeds 4162 mijl te zeilen en er kan nog van alles gebeuren.

foto boven: © Jacques Vapillon

Om de Transat Jacques Vabre te volgen:
www.jacques-vabre.com
//voile.esrifrance.fr/default_Mono60.htm

High-res foto’s en TV beelden:
www.mikegolding.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: