TJV: Start uitgesteld voor de 60 voet multihulls

LE HAVRE (FRA) - De zeer zware weersomstandig- heden in het Kanaal vanaf zondag hebben de organisatie van de Transat Jacques Vabre gedwongen om de start van de multihulls uit te stellen.
De depressie boven Ierland die voorspeld is voor zondag zou winden van 45 knopen (windkracht 9) veroorzaken evenals een zeer woelige zee met golven van 6 meter en meer. Zaterdagochtend zijn de schippers en de wedstrijdorgansatie gaan samenzitten en hebben besloten om de start uit te stellen.

"Het zou niet verstandig zijn om de trimarans op zee te sturen in zulke omstandigheden, ook al zijn de schippers op volle zee in staat om met zo'n meteo te zeilen. Het Kanaal is zeer smal en er is geen vluchtweg mogelijk. Bovendien is de cargo trafiek daar zeer intens" verklaarde Gérard Petipas, organisator en wedstrijddirecteur van de Transat Jacques Vabre.

"We zullen zaterdagochtend weten of de weersomstandigheden een start op dinsdagnamiddag of woensdagochtend toelaten, maar het staat vast dat de boten niet voor dinsdag zullen kunnen vertrekken."

foto © Jacques Vapillon

Om de Transat Jacques Vabre te volgen:
www.jacques-vabre.com
//voile.esrifrance.fr/default_Mono60.htm

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: