Conny van Rietschotentrofee 2003 (NED)

De jury kent de Conny van Rietschotentrofee 2003 toe aan Piet van Nieuwenhuyzen. De keuze voor Piet behoeft eigenlijk niet te worden toegelicht. Met zijn team heeft Piet van Nieuwenhuyzen historie geschreven in de 150-jarige geschiedenis van de America's Cup. Zowel in de strijd om de Luois Vuitton Cup als later in de America's Cup heeft Piet een belangrijke bijdrage geleverd.

Voor het eerst speelt de volgende strijd om de America's Cup zich af in Europa. Zelf treedt Piet niet graag op de voorgrond, maar blijft bescheiden onder zijn behaalde successen. Toch wil de jury hem eren voor het feit dat hij de eerste Nederlander is die de meest begeerde zeilprijs in de wacht heeft gesleept.

foto © ppp/H Kok

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: