Bezoekers van Sneekweek gaven 4,3 miljoen euro uit

SNEEK (NED) - De Sneekweek 2003 is een geslaagde zeilweek geweest, volgens onderzoeks- bureau van der Tuuk. In opdracht van de gemeente is er een zogenaamde Quick Scan uitgevoerd naar het economisch effect van het grootste zeilevenement op binnenwater in Europa. De 68ste editie van de Sneekweek heeft naar schatting 109.000 bezoekers getrokken. Samen besteedden alle bezoekers zo’n € 4,3 miljoen waarbij het grootste gedeelte naar de horeca in Sneek gaat.

Het onderzoeksbureau heeft elke dag van de Sneekweek geënquêteerd. Dit heeft veel kwalitatieve informatie opgeleverd over de herkomst van de bezoekers, persoonlijke kenmerken en de waardering van de verschillende activiteiten. Zo blijkt ondermeer dat de helft van de bezoekers uit Fryslân komt en de andere helft vooral uit Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. Ze komen meestal voor het feest en de sfeer, maar eenderde zegt toch vooral voor het wedstrijdzeilen te komen.

De volledige uitkomsten van het onderzoek staan binnenkort op de website www.sneek.nl. In december kunt u via het internet forum van de gemeente Sneek meedenken over de activiteiten in de Sneekweek. Door te laveren tussen zeilen en feesten zal de Sneekweek ook in de toekomst een hooggewaardeerd evenement blijven.

foto © Richard de Jonge

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: