TJV: Belgacom aan de leiding bij de multihulls

Jean-Luc en Loïck houden een comfortabele gemiddelde snelheid aan van een twintigtal knopen terwijl ze zich in het Zuid-Oosten van de vloot van 14 multihulls bevinden.
Hun wedstrijdstrategie die samen met hun Australische routeerder Bruce Buckley in Port-la-Forêt bestudeerd wordt, lijkt momenteel de goede te zijn, vermits ze aan de leiding liggen sinds deze gieterenochtend.

Ze zullen echter uiterst voorzichtig moeten zijn aan boord deze nacht en morgenochtend aangezien ze zich in de richting van een depressie begeven met een zuidenwind die sterk in kracht toeneemt naarmate ze Kaap Finistère naderen. Ze zullen vannacht deze sterke winden moeten trotseren voordat ze meer gematigde winden kunnen opzoeken in het westen van deze depressie.

Een moeilijk moment waar ze doormoeten die echter noch hun strijdlust, noch hun plezier om op het water te zijn, aantast "Nu is het ventje Nélias aan het stuur en ik,... ik houd me goed vast" lachtte Loïck vanmorgen aan telefoon met Luc Bartissol, verantwoordelijk voor de strategie van de wedstrijd.

foto: aan de start genomen © Benoît Stichelbaut

Voor meer foto's en TV beelden:
www.belgacomsailing.com

Meer Transat Jacques Vabre nieuws:
www.jacques-vabre.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: