TJV: Belgacom, taktiek, werken, slapen...

In het klassement van 11 uur deze ochtend zeilde Belgacom nog steeds aan de leiding met Banque Populaire in zijn kielzog en met Groupama op de hielen.
Het leven aan boord heeft niets weg van een luilekkerbestaan: "Het is zwaar!" legt Jean-Luc uit "qua manoeuvers hebben we alles gehad sinds de start… oprollen, uitrollen, één, twee, drie reven genomen, kortom alles wat men zich maar kan inbeelden! Maar we zijn toch wel heel tevreden van onze mooie zet die we vlak na Ouessant deden door stuurboord te wenden. Nu zouden we van zodra we kunnen, een volledige check van de boot moeten doen, maar over het algemeen houdt deze het goed uit!"

Tevreden van zijn wedstrijdbegin, geeft Jean-Luc toch ook toe dat ze een beetje rust zouden verdienen "We zijn nogal moe want we hebben nog geen tijd gehad om de slapen of om een beetje te eten zoals het zou moeten. Bovendien excuseren we ons dat we niet echt veel vertellen sinds de start, maar het is niet gemakkelijk om mails te typen."

De volgende uren zullen zeer taktisch zijn, wanneer inderdaad het front in het begin van de namiddag voorbij zal zijn, zullen de boten zich in een instabiele zone bevinden waar men de juiste weg zal moeten kiezen.

Foto: Jean-Luc en Loïck aan boord © Belgacom/Curutchet

Meer Transat Jacques Vabre nieuws:
www.jacques-vabre.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: