TJV Belgacom na vier dagen en zes uur wedstrijd...

"Vannacht hebben we de maaneclips gezien vertelt Jean-Luc enthousiast tijdens een telefoongesprek met zijn technisch team... Een heel korte pauze in de zenuwstrijd die momenteel plaatsvindt tussen het kwartet aan kop van de transat: Groupama, Sergio Tacchini, Géant en Belgacom.

Vierde op 70 mijl van Groupama en nog steeds een beetje ten oosten van zijn concurrenten, wacht Belgacom om voorbij de volgende rug van hogeluchtdruk te zijn die zich op zijn route bevindt om eindelijk de reddende passaatwinden te bereiken.

Bijna vergeten, dat slaaptekort van het begin van de wedstrijd...

Na enkele uren rust komen Jean-Luc en Loïck er weer bovenop en weten ze hun positie te relativeren zoals men kan vaststellen bij het lezen van hun laatste bericht:

"Hallo iedereen! Enkele nieuwtjes van het stukje Belgenland dat weldra de Canarische eilanden zal voorbijvaren... De boot en de bemanning zijn in topvorm! Na de start waren we een beetje sneller dan Tacchini en Groupama bij voor-de-windse koersen. Ondertussen hebben we hard gewerkt, maar de laatste 36 uur hebben zij een betere wind dan wij... Maar ja, we roeien met de riemen die we hebben en ik ben er zeker van dat we het deurtje naar buiten ergens moeten vinden! Prettig weekend en tot binnenkort voor meer nieuws!"

Foto: Jean-Luc en Loïck maken kunstfoto's tijdens deze race © Belgacom

Meer Transat Jacques Vabre nieuws:
www.jacques-vabre.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: