Matsuru (BEL) winnaar Open Max Fun 25 klassement.

  • Author: Ice
    Date: ma, 01/12/2003 - 02:00

ANTWERPEN (BEL) - Franz Hauwer, praat alsof hij nog steeds aan het wedstrijdzeilen is, het lijkt erop dat hij nog midden op het water is samen met zijn Antwerpse vrienden Chris, Tom en Gwyn op de Maxfun 25.
Hij probeert zijn stempel zo nadrukkelijk op het gesprek te zetten ,dat wanneer er gelachen wordt de omstanders weten dat FranZ in de buurt is.
Ice heeft immers Franz op bezoek en als ze samen zitten, altijd wel op zoek naar een stevige babbel over het wedstrijdzeilen.

Vorig jaar is FranZ samen met zijn makkers in het Maxfun 25 circuit gestapt. Niet zomaar de eerste de beste. Ze zijn bijna alle 4 uit hun roots eenheidsklassen zeilers, tactiekers en solo zeilers.

Wedstrijdzeilen in de Maxfun 25 klasse is leuk, maakt vrienden, maar is ook zwaar. Het trainen ervoor vraagt veel van je en zorgt voor de nodige belasting op het gezinsleven van de crew. De familie weet dat je in de weekends geen tijd meer hebt voor bezoekjes maar er elk weekend wel een training of wedstrijd op het programma stond.
Door de week zijn de bemanningsleden gewoon huisvaders die moeten werken voor de kost. Deze trainingen zorgde er wel voor dat ze op elke Maxfun 25 wedstrijd altijd wel in de top 3 eindigden en een geducht tegenstander werden in het Lage Landen circuit.

De kroon op hun werk is dat ze dit jaar het algemeen Maxfun 25 klassement weten binnen te halen. En daar zijn ze fier op!
De Antwerpse Koninklijke Watersport Vereniging (S.R.N.A.) verwacht hen op de jaarvergadering voor een verrassing.

Ondertussen is de Max fun 25 klasse KNWV erkend en komt de klasse in een stroomversnelling van structuren terecht. Een technische commissie wordt samengesteld om de klasse voorschriften te tweaken en ook om deze te laten naleven.
We hopen met zijn allen op een snelle groei van deze jonge klasse.

Meer info over dit Antwerps team: //users.skynet.be/matsuru/
De Maxfun 25 klasse organisatie: www.maxfun25.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: