Want je leert overleven en toch snelheid maken...

Naar aanleiding van de vele reacties die we op onze verslagjes van het WK hebben gehad, zullen we voortaan van onze overige zeilervaringen ook verslagen maken. We willen natuurlijk niet dat jullie gaan denken dat we alleen maar gezellig in het buitenland capuccino drinken.

Regelmatig trainen we een compleet weekend, zo ook dit weekend. Dit weekend stond in het teken van het match racen en boothandling. We hadden dan ook van tevoren een mooi trainingsschema opgezet. Echter blijft er bij zeilen 1 onvoorspelbare factor, de wind. Zaterdag stond er ongeveer windje 7 a 8. Met als gevolg dat maar 1 boot het water op ging. Nogsteeds waardevol, want je leert overleven en toch snelheid te behouden in je boot. Dit lukte wel redelijk. Eind van het verhaal is dat we keihard over de plas gescheurd hebben, een keer heel hard om zijn gegaan en een spinnaker en fok gescheurd hebben.

Al met al dus een waardevol dagje.

Zondag 15 december hebben we ons vanwege de voorspellingen beperkt tot een theoriedag, met als onderwerp match racen.

Volgende week gaan we op zaterdag Match¹ racen, georganiseerd door het J-22 veld en zondag hebben we winterwedstrijden, dus Fleet ²racen.

Dus ....., tot volgende week.

Met vriendelijke groeten van het Joint Venture Sailing Team.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: