Ecover wint belangrijke wedstrijd Défi Atlantique

MALLE (BEL) - De Belgische zeilboot Ecover van Mike Golding heeft de solowedstrijd le Défi Atlantique gewonnen. Een vermoeide maar
gelukkige Golding ging om 5u24 deze ochtend in La Rochelle (Frankrijk) over de eindmeet. Mike Golding deed er 16 dagen, 14 uren, 24 minuten en 10 seconden over om de 4.100 zeemijlen op deze Transatlantische oceaanrace van Salvador de Bahia (Brazilië) naar La Rochelle (Frankrijk) te zeilen.
Nu de Belgacom-boot de Belgische kleuren niet meer verdedigt op de internationale wateren, heeft de Ecover deze rol met succes overgenomen.

Aan le Défi Atlantique nam de wereldtop van de solozeilers deel. Tien boten streden de afgelopen weken voor de titel. De overwinning is de eerste van de nieuwe Ecover Owen Clarke Open 60’ die in september jl. in Antwerpen de naam Ecover kreeg toegekend. De ontwikkeling en bouw van de boot werd in juli 2002 gestart. Het
diepgaande research- en ontwikkelingsprogramma met verschillende zware testen werpt nu zijn vruchten af.
Helmut Lotti kreeg de eer om peetvader te worden van dit staaltje van zeiltechniek.

Mike Golding: "Ik ben met veel vertrouwen aan le Défi Atlantique begonnen. De Transat Jacques Vabre van begin november jl. was een eerste grote test voor de nieuwe zeilboot, waaruit we op technisch vlak veel over de boot hebben geleerd. Ik heb nog nooit geraced in een wedstrijd waar de posities van de boten zo dikwijls zijn
veranderd en de boten zo kort achter elkaar eindigen."

Het behaalde resultaat geeft vertrouwen voor de toekomstige races. Op 31 mei 2004 staat voor de Imoca Open 60’ jachten de tweede kwalificatiewedstrijd voor de prestigieuze Vendée Globe Challenge 2004-2005 op het programma, de Transat Anglaise, die van het Verenigd Koninkrijk naar de Verenigde Staten leidt.

Michaël Bremans, Gedelegeerd Bestuurder van Ecover België: "Sinds 2000 hebben wij een partnership met het Britse Mike Golding Yacht Racing-team. De afgelopen jaren werden al diverse podiumplaatsen behaald, maar we misten net dat tikkeltje meer om de eerste plaats te veroveren. Het nieuwe Ecover-jacht lost alle verwachtingen in en bezorgt ons - samen met schipper Golding - een onvergetelijke eerste plaats in le Défi Atlantique."

www.defi-atlantique.com
www.mikegolding.com
www.ecover.be

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: