Procedurewijziging VYF zeillicentie 2004

Ondertussen hebt u van ons het nieuwe actieprogramma 2004 ontvangen. Wij hopen dat onze werking, kort omschreven in 20 punten, effectief en efficiënt de clubwerking mag ondersteunen en aanvullen.
Graag bijzondere aandacht voor punt 1 van het actieprogramma, de VYF Licentie 2004.

Elk lid, aangesloten bij de VYF, ontvangt een VYF Licentie. Deze kaart geeft recht op deelname aan zowel recreatieve activiteiten als nationale en internationale zeil-, windsurf- en kiteboard competities.

Dit actiepunt houdt het volgende in:

  • Ieder lid aangesloten bij de Vlaamse Yachting Federatie, de unisportfederatie voor zeilen (kleinzeilerij, zeezeilen, catamaran, surfen) in Vlaanderen, ontvangt vanaf 2004 een zeillicentie. Hiermee verlagen we de drempel voor deelname aan zowel recreatieve als nationale en internationale competities en hopen we meer en jongere deelnemers aan de start te krijgen.
  • De organisatie van wedstrijden door aangesloten clubs wordt eenvoudig : het lastig surplus van controle op een aanvullende licentie valt weg. Alle leden van aangesloten VYF clubs kunnen deelnemen en zijn verzekerd voor competitie.
  • De kostprijs van de "competitiepoot" van de VYF en het KBYV wordt gespreid onder alle aangesloten zeilers. De oorspronkelijke kostprijs van de zeillicentie (€10) valt weg. In plaats daarvan rekenen we op de solidariteit onder alle zeilers en vragen we aan de individuele leden een extra bijdrage van € 1. Per individueel lid verhoogt de VYF bijdrage van € 2,5 naar € 3,5.

De invoering van deze wijziging en haar toepassing vanaf 2004 is pas definitief bij goedkeuring door de Algemene Vergadering per eind februari. Gezien het voorstel op alle clubmeetings goed is onthaald durven wij op een retroactieve en effectieve invoering per 1 januari 2004 rekenen.

In functie daarvan vragen wij uitdrukkelijk aan al onze clubs om rekening te houden met deze regeling bij het samenstellen van de ledenbijdrage.

Sportieve groeten,

Johan Kindt
Directeur VYF

Meer informatie:
www.vyf.be

Nood van ICE:
Alle SPI-OUEST regatta deelnemers in La Trinité (FRA) hebben een geldig zeilvergunning met een vernieuwde dokterskeuring nodig.
In afwachting zijn er tijdelijke attesten voor de zeilers die voor februari wedstrijden varen of moeten inschrijven. Voor info hierover dienen de geïnteresseerden te mailen naar anne@vyf.be

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: