Schuiven Oosterscheldekering dicht

ZEELAND (NED) - De schuiven van de Oosterschelde- kering zijn in verband met de storm gesloten. Dit liet het hoofd van de dienstkring Deltakust van Rijkswaterstaat, ing. De Jager vandaag weten. Door de storm en het opkomende water wordt er deze middag een waterstand verwacht van ruim 3 meter boven NAP.

Niet zozeer de windkracht maar de windstoten kunnen zondag voor problemen zorgen. Het KNMI spreekt van verraderlijke stoten die voor grote schade kunnen zorgen. De windvlagen kunnen een snelheid van 110 kilometer per uur halen, wat overeenkomt met windkracht 11.
Het weerbedrijf spreekt evenwel pas over windkracht 11 als dit minstens een uur aanhoudt. ,,Maar de windstoten kunnen gevaarlijker zijn dan een aanhoudende wind,'' aldus een woordvoerder van het KNMI. Tot tien uur zondagochtend was de zwaarst gemeten windstoot in Nederland er een van 95 kilometer per uur aan de kust in Nood-Holland.

lees verder:
www.pzc.nl/regioportal/PZC/1,3112,1608-Voorpagina__1930337_,00.html

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: